JULKLAPPSJAKT PÅ NÄTET

Jag vill gärna tro att jag är ute i bättre tid i år än tidigare. För visst finns det fortfarande tid att dels hitta och beställa julklapparna på nätet? Det största problemet tycks vara att veta vad en ska önska sig? Jag vet, jag är 31 år och det kaaanske är dags att tagga ner på julklapparna. Förvisso har vi gjort det, men något ska man ju ändå önska sig och hellre skriva fler saker på listan för att öka surprisen, eller hur? Det är hyfsat tråkigt att veta exakt vad man ska få.
 
Däremot är jag lite kluven vad gäller julklappar till mig och J. Alltså våra julklappar till varandra. Jag vill verkligen inte bli ett sånt där par som slutar köpa personliga julklappar till varandra, men samtidigt känner jag särskilt i år att jag hellre vill ge mer till Novak än att få något själv av Johannes. Kan även tillägga att mammapengen INTE är särskilt stor och det blir inte mycket kvar efter alla räkningar. Boendet särskilt är en sån där pengaslukare. Fy, fasen vad tråkigt det är. Därav dessa tankar om att skippa mitt och J:s julklappsbyte och istället ge lille Novak något han behöver. Det kändes faktiskt ganska skönt när det var en annan kompis som hade lite samma känsla vad gällde mammaekonomin. Förstår inte riktigt hur folk kan få ihop det ibland? Okej, jag får också ihop det men har verkligen inte förmånen att lyxa till det speciellt mycket. Eller så får jag omvärdera vad lyx egentligen innebär, helt enkelt.
 
Gran då? För några månader sedan brydde jag mig inte så mycket om vi skulle ha gran eller inte. Förra året hade vi inte det. Året dessförinnan var vi precis nyinflyttade och hade inte gran då heller. Julen innan dess bodde vi i Trollhättan och hade en gigantisk gran i vår lägenhet med högt i tak. Åh, den julkänslan. Har inte riktigt lyckats införskaffa mig en sån julkänsla ännu. Självklart beror det säkert på att vi inte har en julgran och att lägenheten nu är större och behöver fyllas med mer jul helt enkelt. I år får vi nog skaffa en gran, tror jag allt. Det finns ett särskilt hörn här uppe i vardagsrummet där en gran (om än inte lika gigantisk som den vi hade sist gång) får plats.
 
Alldeles strax ska jag gå ner och titta till Novak, han verkar sova länge idag. Jag själv vaknade faktiskt helt av mig själv strax innan sju. Skön känsla att ändå känna sig hyfsat utvilad så pass tidigt på morgonen (lade mig vid 22:00 igår kväll). Ett stort plus för morgonen var att kaffet blev precis minst lika gott som det blev igår (när jag var hur trött som helst, men det enda positiva på morgonen var att kaffet hade blivit exakt så gott det kan bli).
 
Hur som helst. Idag ska jag vika tvätt (inte alls lika mycket som det brukar vara = skönt), innan klockan blir för mycket ska jag försöka hinna åka in till stan och hämta ut mina sprillans nya glasögon. Äntligen, nya glasögon! I eftermiddag får vi lite besök. Imorgon åker jag och Novak till Blåsut igen. 
 
Varför ska dagarna gå så fort? Det är redan lucia och det känns som att hela december snart är förbi!
Familj, Jul |
Upp